Veiligheid en Justitie

Alle agenten en militairen die in opdracht van de Koninklijke landmacht, luchtmacht, marine en Nederlandse Politie zijn uitgezonden naar Afghanistan moeten zich per 1 mei 2012 terugtrekken en terugkeren naar Nederland.

Wij zijn van mening dat de militairen goede zaken hebben gedaan bij de wederopbouw in Afghanistan. Ze hebben er scholen, wegen, waterleidingen etc. gebouwd. Nu hebben ze genoeg gedaan en moeten ze het over laten aan Amerika en Afghanistan zelf.

Hier een artikel.

AMSTERDAM - Twee Nederlandse mariniers zijn zaterdag omgekomen bij een explosie in Uruzgan.

Ministerie van Defensie
         Jeroen Houweling                           Marc Harders

De Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm heeft dat zaterdagavond in Den Haag bekendgemaakt.

Het gaat om de korporaal van de mariniers Jeroen Houweling (29) en marinier Marc Harders (23). Een 21-jarige militair raakte gewond. Zijn toestand is stabiel. De mariniers zijn omgekomen door het ontploffen van een bermbom.


Dit artikel is helaas maar één voorbeeld van overleden Nederlandse militairen in Afghanistan. Vanaf 2006 tot en met 2010 zijn maarliefst 24 Nederlandse militairen omgekomen. Vooral om deze reden vind de PvhV dat Nederland zich terug moet trekken uit Afghanistan, de Verenigde Staten is begonnen met deze oorlog dus maken zij hem ook maar af.Het probleem is dat de Nederlandse militairen een oorlog vechten die niet van hun is maar een oorlog is tussen de VS en de Taliban / Al-qaeda. Dit is een oorlog bedoeld om het terrorisme te bestrijden maar zolang Nederland troepen in Afghanistan heeft zullen de terroristen alleen nog maar bozer worden. In Spanje is al zo'n incident gebeurd, Spanje had ook troepen in Irak zitten en toen er een aanslag in Madrid werd gepleegd heeft Spanje zich terug getrokken. Wij als Nederland moeten voorkomen dat zo'n aanslag ook in ons eigen land plaatsvind. Laat de Amerikanen het verder oplossen, zij zijn ook begonnen.

Wij vinden als partij wel dat onze mannen goed werk hebben verricht, door de scholen, huizen en wegen die ze hebben gebouwd kan het gewone volk van Afghanistan weer hun normale leven opbouwen. Het werk is nu klaar voor onze mannen, Afghanen kunnen verder zelf alles oplossen met hulp van Amerika.

Alle agenten en militairen die in opdracht van de Koninklijke landmacht, luchtmacht, marine en Nederlandse Politie zijn uitgezonden naar Afghanistan moeten zich per 1 juli 2012 terugtrekken en terugkeren naar Nederland.

Bronnen: defensie.nl / nu.nl / wikipedia.nl